امام جمعه قزوین در مراسم تجلیل از اساتید برتر دانشگاه امام خمینی (ره) گفت: تأثرگذاری معلمان و استادان فراتر از محیط مدرسه و دانشگاه باشد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در مراسم بزرگداشت روز معلم و تقدیر از اساتید برتر دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین اظهار کرد: اهمیت شغل شریف معلمی به اندازهای است که در یک هفته نمیگنجد، پرچمداران معلمی این رسالت را بر عهده دارند که معلمی را به همه شئونات جامعه و مردم سرایت دهند تا فیض الهی روزی همه افراد جامعه شود.
وی تصریح کرد: معلمان نه تنها باید در کلاس خود تأثیرگذاری داشته باشند بلکه باید فراتر از محیط مدرسه و دانشگاه اثرگذار باشند و مأموریتهایی را که خدا بر عهده آنها گذشته در تمام جغرافیای ترسیم شده به انجام برسانند.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه علامه شهید مطهری به گردن همه ما حق دارد، عنوان کرد: همه ما افکار شهید مطهری را شنیده و یا کتابی را از ایشان مطالعه کردهایم و مستقیم یا غیر مستقیم تحت تأثیر افکار و اندیشههای آن دانشمند بزرگ قرار داریم و باید بگوییم وسعت مخاطبان افکار و اندیشههای شهید مطهری محدود به افرادی که در کلاس ایشان حاضر میشدند نبود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: علامه مرتضی مطهری یک حکیم بود، یعنی حکمت دین را چشیده بود، اگر استاد دانشگاه و طلبه حوزه دلداده حکمت نشود و شیرینی حکمت را نچشد میتواند خشک و بیروح طبق قوانین و مقررات کار خود را انجام دهد اما نمیتواند در دلها اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: در اصول کافی حدیثی به نقل از امام رضا (ع) آمده که ایشان فرمودهاند «هرگاه خداوند بندهاى را براى امور بندگانش برگزيند، براى اينكار سينهاش را گشاده گرداند و چشمههاى حكمت به دل او بسپارد و علم را به كمال بر او الهام كند و چنین بندهای ديگر در پاسخى درمانده نگردد».
آیتالله عابدینی تصریح کرد: زمانی که خدا به حضرت موسی (ع) مسئولیت داد که به سوی فرعون برود، حضرت از خدا چند مورد را تقاضا کرد که از آن جمله میتوان شرح صدر، آسان کردن امور، اثرگذار بودن زبان و برگزیدن وزیری از اهل او را نام برد، موسی (ع) در نهایت به خدا میگوید همه اینها را برای این میخواهم که نام و یاد تو عالمگیر شود، خداوند نیز مطالبات پیامبر خود را پذیرفت.
امام جمعه قزوین اذعان کرد: اگر خداوند کسی را برای مسئولیتی انتخاب کرد، شرح صدر، لبریز کردن قلب او از حکمت و عنایت کردن علم الهامی را به او میدهد که نتیجه آن این است که در مقابل هیچ سؤالی درمانده نمیشود و بر سر دوراهیها به سرگردانی و حیرت مبتلا نمیشود، شهید مطهری این هدیه را از خدا گرفته بود و هر کسی سنخیتی با مطهری پیدا کند خداوند به او هم این مهم را عنایت میکند.
وی اظهار کرد: شهید مطهری عالم ربانی بود، یعنی جز رب چیزی نمیدید و به کسی امید نداشت، امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه میفرمایند در زندگی خود به هیچ کسی جز پروردگار امید نبندید، شهید مطهری نیز به این مقام رسیده بود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: امیرالمؤمنین (ع) به کمیل فرمود دل هر کسی ظرف وجودی اوست، هر دلی که گنجایش بیشتری داشته باشد قیمت بالاتری دارد، این ظرف نیازمند مظروفی تحت عنوان علوم ربانی است، حضرت ادامه داد برخی عالم ربانی هستند و برخی نیز عطش علوم ربانی دارند، اساتید علاوه بر اینکه خودشان تشنه علوم ربانی هستند باید کاری کنند عطش علوم ربانی در وجود دانشجویان نیز بیدار شود زیرا اگر علوم ربانی جدی گرفته نشود به دین جفا میشود.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 78 نهجالبلاغه به بیان ویژگیهای عالمان ربانی میپردازد و مخالفان آنها را نیز ترسیم میکند که از جمله ویژگیهای مخالفان عالمان ربانی این است که جهل و نادانی را از دیگران اقتباس میکنند، در راه و روش از گمراهان تبعیت میکنند، قرآن را با افکار خود تنظیم میکنند، گناهان سنگین را به چشم مردم آسان جلوه میدهند و در مرکز شبههها قرار دارند؛ اساتید اگر دانشجویان را با علوم ربانی آشنا نکنند دانشجویان در تور این دسته از آدمها گرفتار خواهند شد.